Estetisk tandvård

Ett leende du alltid drömt om

Ett tilltalande leende är en viktig del av det intryck du ger. I dag finns en stor kunskap och avancerade tekniker samt material för att kunna erbjuda ett optimalt resultat. Mycket kan vi idag utföra inom estetisk/kosmetisk tandvård. Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar behöver inte vara ett problem, idag finns flera alternativ för dig som vill få ett vackert leende.

-Kompositfyllningar Har du gamla missfärgade fyllningar kan de bytas ut mot dagens mer beständiga kompositmaterial. Mellanrum s.k. diasteman går idag lätt att fylla ut.

-Tandblekning Vi rekommenderar en skonsam tandblekningsmetod, som man utför i hemmet. Det krävs lite tålamod men oftast med ett mycket bra resultat.

-Skalfasader Vill man ha en riktigt bra och hållbar estetik rekommenderas skalfasader. Dessa består av ett keramiskt material som liknar den naturliga tanden i hög grad. Ett tunnt skikt slipas bort på tandens framsida. Därefter tas ett avtryck som skickas till ett tandteknikiskt laboratorium. Där framställs tunna keramiska skalfasader. Dessa "limmas" sedan på tänderna.

-Keramiska kronor - inlägg och broar Är en tand mycket skadad är det mer lämpligt att göra en keramisk krona som omfattar hela tandkronan. I vissa fall kan man göra en keramisk bro då en tand saknas helt.

-Tandsmycken

 

Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar behöver inte vara ett problem, idag finns flera alternativ för dig som vill få ett vackert leende.

 

Rädd för tandläkaren?

Var inte det. Vi ger dig extra stöd och behandlar med både lustgas och laser.